Over

In iedere stad en in elk stadsdeel zijn ze te vinden: gebouwen, oud of gloednieuw, met karakteristieke balkons en trappen. Het ene gebouw heeft een groot en weids balkon vol grandeur, het andere gebouw bestaat uit repeterende bewoners-balkonnetjes.
Als je eenmaal de focus hebt op de verdiepingen in de hoogte, gaat er een wereld voor je open, zelfs in je eigen stad! Deze balkons zijn het toneel van het tweejaarlijkse Balkon Festival.

Het Balkon Festival in Enschede is een uniek festival waarbij bewoners en bezoekers van de stad op zaterdagavond een route lopen langs verschillende balkons in de binnenstad en op zondagochtend in een stadsdeel van Enschede. Professionele musici en amateurs brengen hier een serenades en aubades (hetzelfde als een serenade maar dan in de ochtend) aan de stad. De stad bruist van muziek uit de hoogte met een vleugje theater en dans.

Voor wie

Het Balkon Festival is er voor elke inwoner of bezoeker van Enschede. Doorgewinterde concertbezoeker en fanatieke musicalliefhebber komen evenzeer aan hun trekken als de onervaren maar nieuwsgierige toehoorder, op zoek naar origineel vermaak. Door de setting met speciale aankleding is het aangenaam verpozen en is het festival een bijzondere ervaring voor jong en oud.

In 2017 vond het allereerste Balkon Festival in Enschede plaats. Kijk hier terug naar het programma op 24 juni en 25 juni